Kinderopvang


Kinderopvang door gastouder Tiny

Boerderij Wieringen heeft naast het melkveebedrijf en de paarden pensionstalling ook een professionele kinderopvang aan huis, genaamd BSO Boerderij Wieringen. Tiny is met veel plezier gastouder.


Activiteiten op de boerderij voor de kinderen

Op de kinderopvang zijn verschillende buiten-activiteiten zoals: 

  • kalfjes en kippen aaien;
  • pony’s borstelen en rijden; 
  • kijken bij het koeien melken, voer aanvegen, eieren rapen;
  • een ritje mee met de boer op de tractor of shovel;
  • de groei van de verschillende gewassen bekijken/telen in het land.

Tevens beschikken wij op de boerderij over speelmogelijkheden zoals een grote trampoline, schommels, speelgoedtrekkers, kruiwagens, skelter en skippyballen. Wanneer wij niet buiten zijn, vind ik het leuk om binnen creatief of culinair met de kinderen aan de slag te gaan. Verder hebben wij veel speelgoed zoals lego, puzzels, spelletjes en de Wii. 


Praktische info over de kinderopvang

Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. De kinderen worden door mij uit school opgehaald in Zeewolde en aan het eind van de dag door de vraagouders bij mij opgehaald. De kinderopvang zelf bevindt zich hoofdzakelijk op de boerderij in het buitengebied van Zeewolde. Gezien ik zelf in het dorp Zeewolde woon, kunnen de kinderen ook in het dorp worden opgehaald door de vraagouders. In de vakanties is kinderopvang mogelijk; ook gaan wij dan geregeld met elkaar op stap.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, kosten en dergelijke van de kinderopvang BSO Boerderij Wieringen, neemt u dan gerust contact met ons op. Neem ook een kijkje op de facebookpagina. Of maak een afspraak om te komen kijken op de boerderij in Zeewolde. Iedereen is van harte welkom!!

Opleiding en scholing gastouder

Ik ben in het bezit van het diploma Z-Verpleegkundige en EHBO met Kindermodule. Jaarlijks volg ik de herhalingslessen bij de EHBO-vereniging. Daarnaast heb ik het Pedagogisch Component 2020 voor gastouders en het certificaat 2019 Meldcode Module A / Update Meldcode Kindermishandeling behaald. Ik ben opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen onder het nummer 123984476 en sta geregistreerd bij de Gemeente Zeewolde. Ook ben ik aangesloten bij erkend gastouderbureau Alles Kidzz te Zeewolde.

In het verleden heb ik 12 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. De afgelopen jaren heb ik verschillende kinderen met veel plezier opgevangen.Tiny (gastouder BSO Boerderij Wieringen):

“Ik wil de boerderij graag openstellen voor kinderen vanaf 4 jaar om ze kennis te laten maken met het leven op de boerderij. Dit zie ik als een meerwaarde voor de kinderen tijdens de opvang. Naast koeien, kalfjes, paarden en pony’s hebben wij ook kippen, een hondje en poezen. 

Ik vind het belangrijk dat de kinderen uit school op kinderopvang even tot rust en ontspanning kunnen komen. Na een drukke en intensieve schooldag waarin veel ‘moet’, vind ik het van belang dat kinderen zich hieraan even kunnen onttrekken.